Is uw Whk-beschikking 2018 juist?

Jaarlijks ontvangt elke werkgever (rond 2 december) de Beschikking Gedifferentieerde premie Werkhervattingskas (Whk-beschikking 2018) van de Belastingdienst. Nu is onze ervaring dat deze Whk-beschikking niet altijd juist is.

Ons advies is om de instroomlijsten op te vragen die ten grondslag liggen aan de premie die de Belastingdienst bij u in rekening brengt. Naast de controle van deze beschikking is het ook een eenmalige kans om de aan u toegerekende WGA-schadelast vast/flex en de ZW-schadelast te achterhalen. LET OP! Dit bezwaar moet binnen 6 weken na dagtekening zijn ingediend.

In voorgaande jaren stonden er drie premies vermeld op uw beschikking. Door de samenvoeging van de WGA vast en WGA flex per 1-1-2017 blijven er nog twee premiecomponenten over:

1. WGA premie (Vast en flex)

2. ZW premie (BeZaVa)

Het is gebleken dat verreweg de meeste werkgevers geen of beperkt inzicht hebben in de instroom vanuit het verleden (zeker als het gaat om ZW-instroom of instroom in de WGA na einde dienstverband) en dat is ook heel begrijpelijk. Via deze weg wordt dit inzicht u wel geboden.

Zeker wanneer u als werkgever nog geen eigenrisicodrager voor de WGA en/of de Ziektewet bent, geeft de instroomlijst u essentiële informatie om wellicht in de toekomst een gedegen analyse naar de mogelijkheden van eigenrisicodragen te kunnen maken.

Wanneer u zich kunt vinden in deze route, kunnen wij u voorzien van een conceptbrief die u kunt gebruiken om het pro forma bezwaar bij de Belastingdienst in te dienen en de instroomlijsten op te vragen.

Wilt u meer informatie over de whk-beschikking? Neem contact op met de Risk Consultants van Synck Company via info@synckcompany.nl of (+31)085-2735137

Terug naar overzicht

Synck watermark
Synck watermark
Synck watermark

Heeft u vragen?

Bel mij terug voor meer informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Synck watermark
Synck watermark
Synck watermark