Kenmerken van de Zakenreisverzekering

Een medewerker die op zakenreis is, loopt andere risico’s dan zijn thuisblijvende collega’s. Enkele voorbeelden van veel voorkomende schades zijn:

 • Verlies, diefstal of beschadiging van persoonlijke eigendommen en belangrijke reisdocumenten
 • Aanschaf van kleding en toiletartikelen als koffers gestolen zijn of vertraagd
 • Extra reiskosten als de reis eerder moet worden afgebroken door bijvoorbeeld ziekte van de verzekerde of overlijden van een familielid
 • Repatriëringskosten na bijvoorbeeld een verkeersongeval of in een levensbedreigende situatie
 • Geen volledige vergoeding van ziektekosten indien een werknemer op zakenreis in het ziekenhuis in het buitenland belandt

U kunt de financiële gevolgen van deze schades ondervangen met een zakenreisverzekering, die u als werkgever voor uw zakenreizigers kunt afsluiten. Bovendien is deze verzekering een goede en relatief goedkope secundaire arbeidsvoorwaarde.

Advies en voordeel

De adviseurs van Synck Company helpen u bij het inrichten van uw zakenreisverzekering. Zij zijn goed op de hoogte van alle mogelijkheden, zodat u een gedegen afweging kunt maken. Wilt u bijvoorbeeld alleen kosten door ongevallen dekken of alle medische kosten? En tot welk bedrag wilt u dit verzekeren? Behalve deskundig advies, biedt Synck Company u ook de meest gunstige prijs-/kwaliteitverhouding. Want door marktonderzoek is Synck Company altijd op de hoogte van de beste aanbiedingen.

Veelgestelde vragen

Wat is een zakenreisverzekering?

Een zakenreisverzekering is een verzekering die speciaal is ontworpen om zakelijke reizigers te beschermen tegen verschillende risico’s die zich kunnen voordoen tijdens een zakenreis. Dit type verzekering biedt dekking voor allerlei soorten reisgerelateerde risico’s, zoals medische kosten, verlies of diefstal van bagage, ongevallen, aansprakelijkheid en reisonderbreking.

Een zakenreisverzekering kan door individuele zakenreizigers worden afgesloten, maar vaak wordt deze ook aangeboden als onderdeel van de secundaire arbeidsvoorwaarden door werkgevers. De dekking van een zakenreisverzekering kan variëren afhankelijk van de specifieke polisvoorwaarden en kan bijvoorbeeld ook reisannulering, vertraging van de reis of juridische hulp omvatten.

Voor bedrijven kan het afsluiten van een zakenreisverzekering belangrijk zijn om te voldoen aan hun wettelijke verplichtingen en zorgplicht ten opzichte van hun werknemers die op zakenreis gaan. Het kan ook helpen om de risico’s voor de organisatie te verminderen en de continuïteit van de bedrijfsvoering te waarborgen.

Wat dekt een zakenreisverzekering?

Een zakenreisverzekering biedt doorgaans dekking voor verschillende risico’s die kunnen optreden tijdens een zakenreis, waaronder:

 1. Medische kosten: Een zakenreisverzekering biedt doorgaans dekking voor medische kosten die ontstaan ​​als gevolg van ziekte of ongevallen tijdens de reis.
 2. Bagage: Een zakenreisverzekering biedt vaak dekking voor verlies, diefstal of beschadiging van bagage en persoonlijke bezittingen tijdens de reis.
 3. Ongevallen: Een zakenreisverzekering biedt vaak dekking voor ongevallen die plaatsvinden tijdens de reis, zoals blijvende invaliditeit of overlijden.
 4. Aansprakelijkheid: Een zakenreisverzekering biedt vaak dekking voor aansprakelijkheid die ontstaat tijdens de reis, zoals schade aan eigendommen van derden of lichamelijk letsel veroorzaakt aan anderen.
 5. Reisonderbreking: Een zakenreisverzekering biedt vaak dekking voor extra kosten die ontstaan ​​door onvoorziene reisonderbrekingen, zoals vertragingen, annuleringen of wijzigingen van vluchten.

De specifieke dekking en voorwaarden van een zakenreisverzekering kunnen variëren afhankelijk van de verzekeraar en het beleid dat is afgesloten. Het is daarom belangrijk om de voorwaarden en dekkingen van verschillende verzekeraars te vergelijken voordat u een zakenreisverzekering afsluit.

Waar is de premie op gebaseerd?

De premie van een zakenreisverzekering is gebaseerd op verschillende factoren, waaronder:

 1. Reisbestemming: De premie kan variëren afhankelijk van het land waar u naartoe reist. Landen met hogere risico’s of hogere medische kosten hebben doorgaans hogere premies.
 2. Duur van de reis: Hoe langer de reis, hoe hoger de premie kan zijn.
 3. Leeftijd: Oudere reizigers kunnen doorgaans hogere premies betalen, omdat zij meer risico lopen op medische problemen.
 4. Type dekking: De premie kan variëren afhankelijk van de dekkingen die u kiest, zoals medische kosten, bagage, ongevallen, aansprakelijkheid en reisonderbreking.
 5. Bedrijfsactiviteiten: De premie kan hoger zijn als u bijvoorbeeld naar risicovolle gebieden reist voor uw werk.
 6. Eigen risico: Als u kiest voor een hoger eigen risico, kan dit de premie verlagen.
 7. Aantal reizigers: Als u met een groep reist, kan de premie per persoon lager uitvallen dan wanneer u alleen reist.

Het is belangrijk om verschillende verzekeraars te vergelijken en te onderzoeken welke dekkingen en premies zij bieden voordat u een zakenreisverzekering afsluit.

Meer weten?

Heeft u vragen over de Zakenreisverzekering? Neem dan contact op met een van de adviseurs van Synck Company.

Meer weten?