WGA Eigenrisicodragen in eigen beheer

Honderdduizenden euro’s voordeliger dan UWV of verzekeren

Langdurige arbeidsongeschiktheid: een uitdaging voor iedere organisatie.
Verzekeren van WGA is duur en het UWV draagt onvoldoende bij aan het re-integratieproces.
Gelukkig is er ook een derde optie: WGA Eigenrisicodragen in eigen beheer.

Voor organisaties vanaf ± 250 medewerkers kan WGA eigenrisicodragen in eigen beheer een uitkomst zijn. U kunt met gemak € 200.000,- of meer per jaar besparen. Daarnaast krijgt u meer grip op WGA-instroom en re-integratie.

Synck regelt voor u het volledige traject om de WGA in eigen beheer te nemen: van onderzoek tot implementatie. We zorgen dat u volledig UWV-proof bent. De invulling van de re-integratieplicht voeren wij op maat en naar uw eigen wensen voor u uit.

Geen extra werkbelasting voor HR, meer grip op WGA en voordeliger uit zijn?
Laat ons vrijblijvend uitzoeken of WGA in eigen beheer bij uw organisatie past

Synck watermark
Synck watermark

WGA Eigenrisicodragen in eigen beheer: de onbekende derde mogelijkheid

Een nieuwe kijk op de WGA

Met het UWV en particulier verzekeren van het WGA-risico bent u waarschijnlijk goed bekend. WGA in eigen beheer is misschien nog nieuw voor u.

Adviseurs en verzekeraars bieden deze optie meestal niet of onvoldoende aan, omdat zij daarmee premie-inkomsten mislopen. Ook geen ingewikkelde winstdelingsconstructies. Synck richt zich juist op de begeleiding en uitvoering van WGA in eigen beheer. Onze oplossing:

Onafhankelijk advies van een specialist
We onderzoeken allereerst of WGA in eigen beheer past bij uw organisatie, of u nu publiek of privaat verzekerd bent

In 3 stappen met routekaart naar WGA in eigen beheer
Door vooronderzoek, analyse en implementatie krijgt u de regie op de WGA

Stop loss-dekking mogelijk
Neemt de instroom in de WGA disproportioneel toe, dan treedt deze dekking in werking

WGA-uitvoering en re-integratieplicht volledig verzorgd
Onze specialisten nemen de volledige WGA-zorgen uit handen van uw HR-afdeling

Financiële dienstverlening
Met behulp van ons geavanceerde actuariële model berekenen wij op basis van gerichte dossieranalyse de juiste voorzieningen voor op de balans

Maak vrijblijvend een afspraak

Klanten aan het woord

Synck Company waarderen wij al vele jaren als onafhankelijk adviseur met grote kennis van zaken, grote mate van service en betrokkenheid. Wat ons betreft is het team van Synck Company onze grootste bron van tevredenheid en waardering.

Petra Kiphardt
HR, Dirkzwager Legal & Tax

Vanuit mijn rol als teammanager vitaliteit en verzuim werk ik al jaren met Synck Company. Met regelmaat attendeer ik andere bedrijven op de dienstverlening van Synck. Ik heb de ervaring dat zij een betrouwbare, adequate samenwerkingspartner zijn, die toegevoegde waarde biedt, zowel vakinhoudelijk als financieel.

Anoeska Uyleman - Niesing
Teammanager Vitaliteit en Verzuim, Beweging 3.0

Professionele ondersteuning bij complexe casuïstiek op het gebied van langdurige verzuim dossiers, voorkomen WGA instroom en begeleiding WGA/ZW.

Esther Intema
HR manager, IW Noord-Holland

Prettige samenwerking door goede communicatie en korte lijnen.

Christella Kauhl
Stichting Vivantes Zorggroep

Wij kunnen Synck Company van harte aanbevelen! Met hun specifieke expertise heeft Synck Company ons in diverse processen op een adequate wijze geadviseerd en ondersteund met een aanzienlijke kostenbesparing als gevolg.

Lydia Struik
Protestantse Kerk in Nederland

Synck Company beschikt over ruime ervaring en kennis op het gebied van sociale zekerheid en zorg. Hiermee bieden zij ons focus en maatwerk op een hoog kwaliteitsniveau. Een team van gemotiveerde specialisten die ons door het doolhof van regelgeving en wetten loodst. Dat is het ontzorgen dat wij zochten, Synck ons beloofde en nu waarmaakt.

Jeroen Swaan
Human Resource and Organisation Advisor, BEWiSynbra Group

Wilt u een business case op maat?

Ontvang een branchespecifieke businesscase of geef antwoord op onze 3 vragen en krijg een bedrijfsspecifieke businesscase.

Direct aanvragen

Synck: een andere kijk op WGA

De best mogelijke oplossing voor u

We zijn een frisse, energieke organisatie. Onze ervaren professionals krijgen de vrijheid om de best mogelijke oplossingen te vinden voor onze klanten en hun werknemers. Wij kennen geen premiebelang, geen ingewikkelde winstdelingsconstructies, maar zetten uw belang voorop.

Of dit nu WGA in eigen beheer is of juist een WGA-verzekering. We kunnen u in alle WGA-trajecten begeleiden, zodat u er alles uithaalt wat erin zit.

De belofte van Synck

 • Uw organisatie én medewerkers centraal
 • Echt onafhankelijk advies
 • 1 vast aanspreekpunt met kennis van zaken
 • Grip op WGA-instroom en re-integratie door vakspecialisten, altijd maatwerk
 • De meest passende en meest voordelige WGA-oplossing voor u
Synck watermark
Synck watermark

Waarom is WGA in eigen beheer vaak zoveel voordeliger?

Honderdduizenden euro’s voordeliger dan UWV of verzekeren

Door het WGA-risico zelf te dragen en de uitvoering (deels) aan Synck over te laten, kunnen organisaties veel voordeliger uit zijn dan bij het UWV of publieke verzekeraar. Ter illustratie: een organisatie met een loonsom van € 35 miljoen bespaart € 278.229,- per jaar door het WGA in eigen beheer te nemen. Hoe dat kan?

 1. Eerste 2 jaar schadevrij door een schone lei

  Als u het UWV of uw verzekeraar verlaat, blijven bestaande schadegevallen achter. U begint dus met een schone lei. De WGA gaat pas na 2 jaar verzuim in. Hierdoor maakt u de eerste 2 jaar van uw eigen beheer geen WGA-uitkeringskosten.

  In de jaren daarna zal het schadebedrag toenemen en na verloop van jaren een stabiel maar wel lager niveau bereiken.

 2. Lage uitvoeringskosten voor WGA

  Zowel verzekeraars als het UWV rekenen hoge uitvoeringskosten voor het afdekken van het WGA-risico. Vaak meer dan 100% van de feitelijke schade. Daarnaast worden zowel bij het UWV als bij particuliere verzekeraars de risico’s over een grote groep organisaties verdeeld en betaalt u dus mee aan ‘grote vervuilers’.

  Dankzij een efficiëntere aanpak en weinig overhead rekent Synck slechts een fractie van de uitvoeringskosten, afhankelijk van de behoefte.

 3. Veel aandacht voor re-integratie

  Synck gelooft dat er veel winst te behalen valt door de persoonlijke begeleiding van arbeidsongeschikte werknemers. We hanteren een strakke, uniforme en persoonlijke aanpak die (toekomstige) WGA-uitkeringskosten verder verlagen.

  Synck werkt aan WGA-preventie en snelle re-integratie met oog voor uw organisatie en werknemers.

Meer weten over de (financiële) voordelen van WGA in eigen beheer?

Download dan nu onze whitepaper

Download whitepaper