Eigenrisicodrager WGA - header

Eigenrisicodrager WGA

BESPAAR DUIZENDEN EURO'S MET WGA EIGENRISICODRAGEN IN EIGEN BEHEER

WGA eigenrisicodragen in eigen beheer:

BESPAAR DUIZENDEN EURO'S MET WGA EIGENRISICODRAGEN IN EIGEN BEHEER

Langdurige arbeidsongeschiktheid kan een flinke uitdaging zijn voor elk bedrijf. Maar er zijn slimmere opties dan dure verzekeringen of het onvoldoende meewerkende UWV.

Vraag een gratis adviesgesprek aan bij onduidelijkheden.

Adviesgesprek aanvragen
Eigenrisicodrager WGA - eigen beheer

Meer weten over de (financiële) voordelen van WGA in eigen beheer?

Download dan nu onze whitepaper

Download whitepaper

Maak kennis met WGA Eigenrisicodragen in eigen beheer.

Voor organisaties vanaf ongeveer 250 medewerkers biedt WGA eigenrisicodragen in eigen beheer enorme voordelen. Denk aan besparingen van meer dan € 100.000 per jaar.

Bovendien heeft u meer grip op WGA-instroom en kunt u het re-integratieproces van uw  (ex-)werknemers beter sturen.

Synck neemt het volledige traject voor WGA in eigen beheer voor u uit handen. Van onderzoek tot implementatie. We zorgen dat uw aanpak voldoet aan de eisen van het UWV. Re-integratieverplichtingen vervullen wij op maat en volgens uw wensen.

Geen extra last voor uw HR-team, meer controle over WGA en een betere financiële positie? Ontdek vrijblijvend of WGA in eigen beheer iets voor uw organisatie is.

Bent u al bekend met WGA eigenrisicodragen? Dan hebben we meer interessante onderwerpen voor u:

 • Effectief beheer tijdens WGA eigenrisicodragen.
 • Re-integratie strategieën en mogelijkheden.
 • Herbeoordeling en hoe daarmee om te gaan.
 • Hoe veranderingen doorgeven als u eigenrisicodrager bent.
 • Einde van de eigenrisicodrager status voor de WGA.

Vraag een gratis adviesgesprek aan bij onduidelijkheden.

Adviesgesprek aanvragen
Synck watermark
Synck watermark

WGA ERD: de onbekende derde mogelijkheid

Een nieuwe kijk op de WGA

U bent waarschijnlijk bekend met het UWV en particuliere verzekeringen voor het WGA-risico. Maar bent u op de hoogte van WGA in eigen beheer?

Met het UWV en particulier verzekeren van het WGA-risico bent u waarschijnlijk goed bekend. WGA in eigen beheer is misschien nog nieuw voor u.

Adviseurs en verzekeraars bieden deze optie meestal niet of onvoldoende aan. Dit komt doordat zij daarmee premie-inkomsten mislopen. Synck richt zich juist op de begeleiding en uitvoering van WGA in eigen beheer, zonder ingewikkelde winstdelingsconstructies.

Onze oplossing:

Objectief advies van gespecialiseerde professionals
We onderzoeken eerst of WGA in eigen beheer past bij uw organisatie, ongeacht uw huidige verzekering.

In 3 heldere stappen met routekaart naar WGA in eigen beheer
Door vooronderzoek, analyse en implementatie krijgt u de regie op de WGA

Een variant is onze Stop loss-dekking
Minimaliseren van financiële risico’s bij onverwachte WGA-instroom.

We verzorgen de volledige WGA-uitvoering en re-integratieplicht met ons deskundige team.

Financiële diensten met behulp van geavanceerde modellen om de juiste voorzieningen te berekenen voor uw balans.

Laat ons uw WGA-aanpak verbeteren en versterken.

Vraag een gratis adviesgesprek aan bij onduidelijkheden

Klanten aan het woord

Synck Company waarderen wij al vele jaren als onafhankelijk adviseur met grote kennis van zaken, grote mate van service en betrokkenheid. Wat ons betreft is het team van Synck Company onze grootste bron van tevredenheid en waardering.

Petra Kiphardt
HR, Dirkzwager Legal & Tax

Vanuit mijn rol als teammanager vitaliteit en verzuim werk ik al jaren met Synck Company. Met regelmaat attendeer ik andere bedrijven op de dienstverlening van Synck. Ik heb de ervaring dat zij een betrouwbare, adequate samenwerkingspartner zijn, die toegevoegde waarde biedt, zowel vakinhoudelijk als financieel.

Anoeska Uyleman - Niesing
Teammanager Vitaliteit en Verzuim, Beweging 3.0

Professionele ondersteuning bij complexe casuïstiek op het gebied van langdurige verzuim dossiers, voorkomen WGA instroom en begeleiding WGA/ZW.

Esther Intema
HR manager, IW Noord-Holland

Prettige samenwerking door goede communicatie en korte lijnen.

Christella Kauhl
Stichting Vivantes Zorggroep

Wij kunnen Synck Company van harte aanbevelen! Met hun specifieke expertise heeft Synck Company ons in diverse processen op een adequate wijze geadviseerd en ondersteund met een aanzienlijke kostenbesparing als gevolg.

Lydia Struik
Protestantse Kerk in Nederland

Synck Company beschikt over ruime ervaring en kennis op het gebied van sociale zekerheid en zorg. Hiermee bieden zij ons focus en maatwerk op een hoog kwaliteitsniveau. Een team van gemotiveerde specialisten die ons door het doolhof van regelgeving en wetten loodst. Dat is het ontzorgen dat wij zochten, Synck ons beloofde en nu waarmaakt.

Jeroen Swaan
Human Resource and Organisation Advisor, BEWiSynbra Group

Wij zijn uiterst vakkundig begeleid in het traject naar ERD ZW / WGA door Synck Company. Het periodiek sparren met deskundige specialisten voegt een duidelijke meerwaarde toe aan ons re-integratiebeleid en we zijn ervan overtuigd dat de verdere begeleiding van ZW en WGA dossiers na uitdiensttreding in goede handen is.

Marianne Fillié-de Wit
Adviseur verzuim en beleid, Stichting SCOPE scholengroep

Synck heeft ons geholpen bij de keuze om eigenrisicodrager te worden voor zowel de Ziektewet als de WGA. Ons contactpersoon Annette (specialist ZW/WGA) adviseert, ondersteunt en ontzorgt GMB rondom de uitvoering van de ziektewet en de WIA/WGA. Dit gebeurt met oprechte aandacht voor de (ex)medewerker, waar het om draait, en aandacht voor de vragen vanuit ons als werkgever. Door dit contact vanuit Synck beschikken wij op afroep over de expertise die nodig is om langdurig verzuim en instroom in de WGA te voorkomen.

Peetjan Vink
Senior HR Adviseur, GMB
Eigenrisicodrager WGA - whitepaper

Wilt u een business case op maat?

Ontvang een branchespecifieke businesscase of geef antwoord op onze 3 vragen en krijg een bedrijfsspecifieke businesscase.

Direct aanvragen
Eigenrisicodrager WGA - kijk op

Synck: een andere kijk op WGA

De best mogelijke oplossing voor u: WGA ERD

We zijn een frisse en energieke organisatie. Onze ervaren professionals krijgen de vrijheid om de best mogelijke oplossingen te vinden voor onze klanten en hun werknemers. Wij kennen geen premiebelang of  ingewikkelde winstdelingsconstructies, maar zetten uw belang voorop.

Of dit nu WGA in eigen beheer is of juist een WGA-verzekering. We kunnen u in alle WGA-trajecten begeleiden, zodat u er alles uithaalt wat erin zit.

De belofte van Synck

 • Uw organisatie én medewerkers centraal
 • Echt onafhankelijk advies
 • 1 vast aanspreekpunt met kennis van zaken
 • Grip op WGA-instroom en re-integratie door vakspecialisten, altijd maatwerk
 • De meest passende en meest voordelige WGA-oplossing voor u
Synck watermark
Synck watermark

Waarom is WGA in eigen beheer vaak zoveel voordeliger?

Honderdduizenden euro’s voordeliger dan UWV of verzekeren

Door het WGA-risico zelf te dragen en de uitvoering (deels) aan Synck over te laten, kunnen organisaties veel voordeliger uit zijn dan bij het UWV of publieke verzekeraar. Ter illustratie: een organisatie met een loonsom van € 35 miljoen bespaart € 278.229,- per jaar door het WGA in eigen beheer te nemen.

Hoe dat kan?

Eigenrisicodrager WGA - voordelen
 1. Eerste twee jaar schadevrij door een schone lei

  Als u het UWV of uw verzekeraar verlaat, blijven bestaande schadegevallen achter. U begint dus met een schone lei. De WGA gaat pas na twee jaar verzuim in. Hierdoor maakt u de eerste twee jaar van uw eigen beheer geen WGA-uitkeringskosten.

  In de jaren daarna zal het schadebedrag toenemen en na verloop van jaren een stabiel maar wel lager niveau bereiken.

 2. Lage uitvoeringskosten voor WGA

  Zowel verzekeraars als het UWV rekenen hoge uitvoeringskosten voor het afdekken van het WGA-risico. Vaak meer dan 100% van de feitelijke schade. Daarnaast worden zowel bij het UWV als bij particuliere verzekeraars de risico’s over een grote groep organisaties verdeeld en betaalt u dus mee aan ‘grote vervuilers’.

  Dankzij een efficiëntere aanpak en weinig overhead rekent Synck slechts een fractie van de uitvoeringskosten, afhankelijk van de behoefte.

 3. Veel aandacht voor re-integratie

  Synck gelooft dat er veel winst te behalen valt door de persoonlijke begeleiding van arbeidsongeschikte werknemers. We hanteren een strakke, uniforme en persoonlijke aanpak die (toekomstige) WGA-uitkeringskosten verder verlagen.

  Synck werkt aan WGA-preventie en snelle re-integratie met oog voor uw organisatie en werknemers.

Eigenrisicodrager WGA - eigen beheer

Meer weten over de (financiële) voordelen van WGA in eigen beheer?

Download dan nu onze whitepaper

Download whitepaper

Veelgestelde vragen

Wat is eigen risico dragen WGA?

Als eigenrisicodrager draagt u het risico voor de arbeidsongeschiktheid van uw (ex-) werknemers. U betaalt de WGA-uitkering en de kosten van de re-integratie zelf of via de verzekeraar.

Daarnaast blijft u in de Poortwachter periode verantwoordelijk voor verzuimpreventie, verzuimbegeleiding en re-integratie. Als eigenrisicodrager betaalt u minder arbeidsongeschiktheidspremies, maar krijgt u meer mogelijkheden om grip te krijgen op uw langdurig verzuim en het voorkomen van instroom in de WGA.

Waarom eigenrisicodrager worden?

Als eigenrisicodrager kunt u in veel gevallen voordeliger uit zijn. Dit komt doordat u bespaart op premiekosten. Zo hoeft u geen gedifferentieerde premie te betalen aan de Belastingdienst. Daarnaast krijgt u veel meer grip op uw langdurig verzuim en het voorkomen van instroom WGA.

Hoe wordt u WGA eigen risicodrager?

Om eigenrisicodrager te worden kunt u twee keer per jaar instappen. Dit kan per 1 januari of per 1 juli. Hiervoor dient u dertien weken van tevoren een aanvraag bij de Belastingdienst in te dienen. Met de aanvraag levert u een bankgarantie en een kopie van uw contract met een arbodienst mee. Uiteraard helpen wij van Synck u graag bij het verloop van dit proces. Lees hier meer over het aanvragen van het eigenrisicodragerschap.

Welke uitkeringen betaalt een werkgever eigenrisicodrager voor de WGA?

Als eigenrisicodrager heeft u verantwoordelijkheden en verplichtingen voor de betaling van de WGA-uitkering en de kosten van de re-integratie. Dit geldt alleen voor werknemers die ziek worden nadat u eigenrisicodrager bent geworden.

Wanneer kiezen voor WGA eigenrisicodrager?

Met een gedegen analyse en marktonderzoek berekenen wij uw kosten en opbrengsten over meerdere jaren. U krijgt niet alleen een financiële doorrekening. Maar ook advies over de implementatie en uitvoering van de gekozen oplossing.

Wanneer kan ik kan ik een WGA-uitkering aanvragen voor een zieke werknemer?

Dit kan wanneer de werknemer wel voor een deel in staat is om te werken. Dit noemen we gedeeltelijk arbeidsongeschikt.

Op welke momenten kan ik mij aanmelden als WGA eigenrisicodrager?

U kunt zich als WGA eigenrisicodragen aanmelden via de Belastingdienst. Dit kan op twee momenten per jaar: per 1 januari en per 1 juli.

Let op! De aanvraag moet wel 13 weken voor deze data binnen zijn bij de Belastingdienst. Dit betekent uiterlijk 31 maart of uiterlijk 31 oktober van een kalenderjaar.

Hoe kan ik mijn onderneming WGA verzekeren?

U kunt als eigenrisicodrager ervoor kiezen zelf een WGA- of Ziektewetverzekering af te sluiten. Dit kunt u doen bij een particuliere schadeverzekeraar. Vaak wordt door deze verzekeraar ook ondersteuning geboden wanneer er sprake is van een re-integratietraject.

Wat is het voordeel van eigenrisicodrager WGA ten opzichte van de Ziektewet voor een werkgever?

U betaalt minder premie voor de werknemersverzekeringen. Wanneer een werknemer ziek of arbeidsongeschikt wordt dan betaalt u de uitkering, in plaats van het UWV.

U betaalt dus minder premie, maar draagt meer eigen risico. Het is daarom belangrijk om de mogelijkheden goed uit te zoeken. Wij kunnen u hier bij helpen, zodat u zeker weet dat u de beste optie kiest tussen eigenrisicodrager WGA en de Ziektewet.