Over de WGA - Header

Na de aanvraag eigenrisicodragen WGA

Heeft u recent een aanvraag voor eigenrisicodragerschap voor de WGA ingediend? Dan is het belangrijk om te weten wat er na afloop van het aanvraagproces gebeurt. Wij vertellen u graag meer!

Na het aanvragen van eigenrisicodragerschap voor de WGA zal de Belastingdienst uw aanvraag beoordelen. Wanneer de Belastingdienst een besluit heeft genomen ontvangt u een brief met de uitslag: uw aanvraag is goedgekeurd of uw aanvraag is afgewezen.

Uw aanvraag is goedgekeurd

Wanneer uw aanvraag om eigenrisicodrager voor de WGA te worden is goedgekeurd, zal de Belastingdienst dit melden aan het UWV.

Als een van uw (ex-) medewerkers recht heeft op een WGA-uitkering, zult u hiervan bericht ontvangen van de Belastingdienst. U bent dan verantwoordelijk voor het betalen van de WGA-uitkering en voor de re-integratie van de (ex-) werknemer. Dit betekent dat u zorg moet dragen voor passende begeleiding en ondersteuning om de (ex-) werknemer weer aan het werk te krijgen. Op het moment dat u het eigenrisicodragerschap heeft herverzekerd bij een verzekeringsmaatschappij dan kunnen zij deels deze verantwoordelijkheid van u overnemen.

Uw aanvraag is afgekeurd

Wanneer uw aanvraag om eigenrisicodrager voor de WGA is afgewezen, zal de belastingdienst de redenen hiervoor vermelden in de brief die u ontvangt.

Bent u het niet eens met de beslissing? Dan kunt u binnen 6 weken na ontvangst van de brief bezwaar maken. Volg de instructies in de brief om dit te doen.

na de aanvraag eigenrisicodragen wga

Synck als uw partner

Bij Synck staan uw belangen op 1. Onze werknemers krijgen de vrijheid om de best mogelijke oplossing voor uw organisatie te vinden. Wij houden ons niet bezig met premiebelang of ingewikkelde winstdelingsconstructies, maar juist met uw behoeften en wensen. Onze frisse en energieke organisatie helpt u graag verder!

Waarom kiezen voor Synck?

  • Bij Synck staan uw organisatie en uw werknemers centraal.
  • Bij Synck bent u verzekerd van onafhankelijk advies.
  • Bij Synck krijgt u persoonlijke begeleiding. Wij werken met een vast aanspreekpunt die op de hoogte is van uw organisatie en de nodige kennis in huis heeft.
  • Synck werkt alleen met vakinhoudelijke specialisten.
  • Synck levert altijd maatwerk.
  • Wij zorgen voor de meest passende WGA-oplossing voor uw organisatie.

Wilt u meer informatie over de WGA, Eigenrisicograden WGA, het aanvragen van eigenrisicodragen WGA of na de aanvraag eigenrisicodragen WGA? Neem gerust contact met ons op!

Meer informatie
Synck watermark
Synck watermark