Tijdens het eigenrisicodragen WGA

Einde eigenrisicodragen WGA

Meer weten over hoe het einde eigenrisicodragen WGA eruit ziet?
Lees er hier mee over.

Past het Eigenrisicodragerschap voor de WGA toch niet voor bij onderneming? En wilt u het Eigenrisicodragerschap voor de WGA stop zetten? Dan kan dit op twee verschillende manieren. Ook hier kunnen wij van Synck u bij helpen. Lees gauw verder!

Stoppen met Eigenrisicodragen WGA

Het stop zetten van het Eigenrisicodragerschap voor de WGA kan op de volgende manieren:

 1. Door u zelf af te melden voor het eigenrisicodragerschap.
 2. Uw eigenrisicodragerschap wordt beëindigd doordat u failliet bent of de garantieverklaring wordt ingetrokken.
Tijdens het eigenrisicodragen WGA

Uzelf afmelden

Wilt u het eigenrisicodragerschap voor de WGA beëindigen? Dan kan dit twee keer per jaar bij de Belastingdienst, op 1 januari of op 1 juli. Let op, de afmelding moet uiterlijk 12 weken voor deze datum bij de Belastingdienst binnen zijn, dus uiterlijk 1  april of 1 oktober.

Eigenrisicodragerschap wordt beëindigd

Er zijn verschillende situaties waarin uw eigenrisicodragerschap voor de WGA automatisch eindigt:

 • U ontvangt een brief van uw bank of uw verzekeraar met de boodschap dat de garantie wordt ingetrokken. De garantie blijft dan wel nog gelden voor werknemers die ziek zijn geworden vóór de datum waarop u de opzegging ontving, of die bij u in dienst waren op het moment dat zij ziek werden.
 • U bent failliet verklaard.
 • De schuldsaneringsregeling natuurlijke personen op u van toepassing.
 • U bent niet langer een werkgever.
Synck watermark
Synck watermark
Tijdens het eigenrisicodragen WGA

Welke consequenties horen heirbij?

Wanneer u gestopt bent met het eigenrisicodragen WGA zijn er een aantal consequenties waar u mee te maken krijgt.

U blijft verantwoordelijk

Ondanks het einde van uw eigenrisicodragerschap, blijft u verantwoordelijk voor lopende WGA-uitkeringen van (ex-) werknemers. Indien er werknemers ziek zijn op het moment van beëindiging, bent u ook verantwoordelijk voor hun re-integratie als ze in de toekomst een WGA-uitkering ontvangen. Deze uitkering komt nog gedurende 10 jaar voor uw rekening.

Premie UWV

Als u een (middel)grote werkgever bent, wordt uw premie bij het UWV gebaseerd op al uw historische WGA-lasten. Dit omvat zowel uitkeringen die ontstaan zijn tijdens het eigenrisicodragerschap als uitkeringen uit de periode waarin u publiek verzekerd was. Dit is anders dan vóór 2017 waar de premie berekend werd op een andere manier

Synck watermark
Synck watermark
TIjdens het eigenrisicodragen WGA

Synck Company

De best mogelijke oplossing voor u

Synck is uw frisse en energieke partner als het gaat om eigenrisicodragerschap voor de WGA. Onze experts adviseren u tijdens het gehele traject zonder zich bezig te houden met premiebelang of ingewikkelde winstdelingsconstructies. Bij Synck staan uw wensen en behoeften centraal.

Waarom kiezen voor Synck?

 • U werknemers en uw organisatie staan centraal.
 • U ontvangt onafhankelijk advies.
 • Bij Synck vinden wij persoonlijke begeleiding erg belangrijk. Wij werken met een vast aanspreekpunt dat op de hoogte is van uw organisatie, uw wensen en behoeften en de nodige kennis in huis heeft om u zo goed mogelijk te begeleiden.
 • Wij werken enkel met experts.
 • Synck levert altijd maatwerk.

Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op. Synck staat voor u klaar! Wilt u meer lezen? Lees hier alles over de WGA, Eigenrisicodragen WGA, het aanvragen van Eigenrisicodragen WGA, na de aanvraag Eigenrisicodragen WGA of tijdens het Eigenrisicodragen WGA.

Meer informatie
Synck watermark
Synck watermark